Часопис можете погледати на следећем линку

Поштоване колеге и аутори, драги читаоци,

Поштоване колеге, драги сарадници,

Пред Вама је седми по реду број часописа „Медицинска реч” који представља Зборник апстраката уводних пре­давања акредитованих за XВИ конгрес Националне асоцијације удружења здравствених радника Србије (НАУЗРС), који се одржава од 5–9. октобра 2022. године у Врњачкој бањи. Реч је о вредним радовима који показују стање у актуелном тренутку у различитим гранама медицине, али нуде и оквир за дискусију и усва­јање важних смерница за професионално деловање у на­редном периоду.

Јако је битно обезбедити континуитет знања и мишљења и зато се конгреси НАУЗРС одржавају два пута го­дишње, традиционално окупљајући најеминентније стручњаке из свих области медицине, са циљем да се из­несу и размене научна достигнућа, стручне новости, знања и искуства у циљу побољшања стручног рада и унапређења здравља становништва.

Дугујемо велику захвалност свима који су допринели да и овај број часописа „Медицинска реч” угледа светлост дана, а такође и свима који ће својим присуством на кон­гресу допринети да овај стручни скуп оправда своје постојање и настави да живи.

Прим. др сц. мед. Ана Антић,
главни и одговорни уредник