Часопис можете погледати на следећем линку.

Поштоване колегинице и колеге, уважени сарадници, драги пријатељи,

У времену пуном изазова и потешкоћа, сваки корак напред нас чини поносним и даје елан за додатне напоре. Четврта година „Медицинске речи“ донела је потврду нашег прегалаштва и воље да успемо у издаваштву окупљајући најеминентније стручњаке из области медицинских наука који су заинтересованој стручној и научној јавности представили актуелне теме из праксе и резултате свог рада. Одлуком о утврђивању листе категорисаних научних часописа за 2023. годину Министарство науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије је у складу са процедуром прописаном Правилником о категоризацији и рангирању научних часописа новопокренути часопис “Медицинска реч” први пут уврстило на листу у категорији М54.

Сви смо заједно допринели да наш часопис буде савремен и препознатљив у стручним круговима, како због квалитета радова, тако и због модерног изгледа и електронског формата. Пажљиво смо планирали сваки број, креирали садржај који је занимљив читаоцима и презентовали како оригиналне научне радове, тако и стручна саопштења са конгреса НАУЗРС.

Настављамо у истом ритму и на даље. Поставили смо темеље пажљиво и квалитетно, и сада идемо према испуњењу наше мисије и јасно зацртаног циља. И у овом броју објављујемо радове са разноврсном тематиком из области дечје хирургије, биохемије, превентивне праксе, радиологије и интерне медицине. Надамо се да ће радови бити подједнако интересантни, као и сви до сада објављени у „Медицинској речи“.

У освит нове 2024. године желимо Вам пуно среће, здравља и успеха у години која је пред нама са жељом да наставимо успешну сарадњу и учинимо да „Медицинска реч“ буде још боља и квалитетнија са сваким новим бројем.

Прим. др сц. мед. Ана Антић, проф с. с.
главни и одговорни уредник