Часопис можете погледати на следежем линку

Поштоване колеге, драги сарадници,

Никада разноврснија тематика радова, овога пута пред Вама у осмом броју часописа „Медицинска реч“, показује велико интересовање и ангажовање свих Вас у креирању часописа.

После две године континуираног излажења уредништво “Медицинске речи” ће према правилима и испуњеним критеријумина аплицирати за категоризацију часописа код Министарства науке, технолошког развоја и иновације Републике Србије.

Велико је задовољство и понос свих нас који смо учествовали у стварању и промоцији “Медицинске речи”, јер смо успели за ове две године да окупимо врхунске домаће и европске стручњаке из области различитих медицинских грана. Уложили смо много енергије, труда и воље у побољшање квалитета стручног рада, пројекте, едукацију, увођење нових технологија у свакодневни рад, те је овај часопис управо могућност да прикажемо резултате испитивања и валидације нових метода и технологија, али и рутинске праксе која се током протеклих година интензивно мењала, а приоритет нам је свима био безбедно и ефикасно лечење пацијената. Сигурна сам да смо у томе и успели.

Свим колегама и сарадницима желим успешну годину, како на личном, тако и на професионалном плану уз жељу и наду да сва Ваша како садашња, тако и будућа научна истраживања буду у циљу побољшања дијагностике и терапије за болеснике. Надам се да ћемо се у будућим временима развијати још интензивније и да ћемо кроз “Медицинску реч” у годинама пред нама пратити све трендове и правце развоја стручне медицинске речи у свету.

Прим. др сц. мед. Ана Антић,
главни и одговорни уредник