Часопис можете погледати у целости на следећој веб страници

Поштоване колеге и пријатељи,

Потврдили смо да тек изазови са којима се сусрећемо извуку из нас оно најбоље. И што су препреке на које наилазимо веће, наши одговори морају бити значајнији и одлучнији. У том смислу, стварање стручно медицин­ског часописа у условима ЦОВИД-19 пандемије је представљало посебан изазов и велику одговорност. Зато је право питање данас – шта смо успели да по­стигнемо и шта сада чинимо како би смо створили основе за даљи развој часописа у времену када пан­демија остане иза нас.

Пред Вама је шести број часописа „Медицинска реч” са радовима потпуно различитих тема, што показује да је своје место нашао у свим гранама медицине и да су све колеге препознале значај писане речи. Биће потребно, наравно, још много посвећености, рада и знања како би смо обезбедили континуитет и највиши степен квалитета. Велика снага „Медицинске речи” је у добром разумевању и сарадњи, и управо успешан рад у време пандемије показао је значај ове сарадње. И поред бројних препрека које нас очекују, верујем да смо заједничким деловањем створили услове да на будућност можемо да гледамо са оптимизмом.

Хвала свим ауторима, рецезентима и стручним сарадни­цима који су помогли да остваримо успех у условима несвакидашњих изазова.

Прим. др сц. мед. Ана Антић,
главни и одговорни уредник