Национална асоцијација удружења здравствених радника Србије, дана 12.05.2024. године одржала је Централну прославу поводом Дана сестара, у Прокупљу у амфитеатру Топличке академије струковних студија.

Удружење здравствених радника Ниш било је домаћин прославе.

На прослави су присуствовала сва Удружења која су у саставу Националне асоцијације удружења здравствених радника Србије: Ниш, Браничевски округ, Крагујевац, Вршац, Врњачка Бања, Пирот, Крушевац…

На Централној прослави Удружење здравствених радника Ниш доделило је захвалнице, сребрне и златне виле најбољим медицинским сестрама и техничарима који су континуирано учествовали у едукацијама са својим радовима.

Такође, Национална асоцијација удружења здравствених радника Србије доделила је сребрне и златне знакове, најбољим медицинским сестрама и техничарима који су допринели усавршавању и учествовали са својим радовима на Конгресима и Симпозијумима у организацији НАУЗРС.

Поводом обележавања овог значајног дана, сестре у целом свету свечаним тоном истичу своју активну улогу у здравственој заштити која представља основ за здраво функционисање целокупног здравственог система.

Континуирано усавршавање, образовање, професионалност, организација и ефикасност у раду  чине медицинске сестре веома важном кариком у свим сегмента здравства.

Циљ којем теже медицинске сестре је пружити негу корисницима здравственог система по савременим принципима, усавршавање и стицање нових вештина следећи пример Флоренс Најтингел.

Бити медицинска сестра је јединствен позив који тражи оно најлепше у људском бићу, хуманост и преданост позиву. Својим сталним образовањем стичу сигурност, постовање својих пацијената, сарадника и послодаваца.

Медицинска сестра је део медицинског тима у коме може равноправно учествовати само, ако добро зна свој посао.

Поштоване медицинске сестре и техничари СРЕЋАН НАМ МЕђУНАРОДНИ ДАН СЕСТАРА!

Галерија слика:

Председник Националне асоцијације удружења здравствених радника Србије

Др сц. мед Небојша Вацић, проф с.с.